Ympäristökestävyys ”Kerralla kuntoon – Kestävän kaivostoiminnan kumppani” 

Pyrimme edistämään liiketoimintaamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja pyrimme aktiivisesti vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä.  Lähiympäristöstä huolehtiminen on osa kaikkea toimintaamme. Noudatamme toiminnassamme toimialueemme lainsäädäntöä, asetuksia ja yhteiskunnan asettamia vaatimuksia.  

Perusperiaatteisiimme kuuluvat kehitysmyönteisyys ja kestävien ratkaisuiden etsiminen – Toimimme yhteistyössä sidosryhmiemme kanssa selvittääksemme parhaan käytettävissä olevan teknologian ja ratkaisujen soveltumisen toimintaamme ja tarjoamiimme palveluihin. Suunnittelemme resurssimme huolellisesti; oli kyseessä polttoainetaloudellisuus, energiatehokkuus tai henkilöstön ja kaluston riittävyys – Tuotamme palvelumme kannattavasti ja kestävien periaatteiden mukaisesti!  

Sosiaalinen kestävyys ”Työntekijämme ovat suurin voimavaramme – ihmiset saavat asioita aikaan!” 

Vastuullisuus ei muodostu vain ympäristökestävyydestä, vaan tärkeässä roolissa ovat myös sosiaalinen kestävyys ja hyvä hallinto. Sosiaalisen kestävyyden osalta panostamme työnantajamielikuvatyöhön ja tunnettuuden lisäämiseen. Haluamme olla tunnettu ja haluttu työpaikka sekä nykyisten että potentiaalisten työntekijöiden silmissä. 

Mittaamme henkilöstömme työtyytyväisyyttä ja hyvinvointia tavoitteenamme luoda työpaikalle olosuhteet, joissa työnteko on mielekästä ja kannustavaa. Tarjoamme henkilöstöllemme koulutusta ja opastusta, joka tukee liiketoimintaamme ja työntekijöidemme ammatillista kehitystä.  

Meidät tunnetaan korkeasta laadusta, jossa niin työskentelyn kuin lopputuloksen turvallisuus on aina kaiken perusta: tavoitteemme on ylläpitää jatkuvaa 0-tapaturmatasoa.

Hyvä hallinto ”Olemme ylivoimainen toimija avolouhosten tuotantoprosesseissa, kaivosinfrassa ja valituissa infrakohteissa” 

Suunnitelmallisuus ja jatkuvan kehittämisen/parantamisen periaate varmistavat, että päivästä ja hankkeesta toiseen toimimme virheettömästi ja aikataulujen mukaisesti. Tavoitteenamme on tarjota aina edistyksellisimmät, kustannustehokkaimmat ja turvallisimmat maarakennuksen ratkaisut asiakkaidemme menestyksen takaamiseksi. 

Resurssoimme työmme oikealle tasolle, jotta työ voidaan tehdä kestävästi ja kannattavasti. Esihenkilötyön ja johtamisen odotukset on määritelty ja niiden toteutuminen varmistetaan säännöllisesti.  

Vastuullisuusohjelman toteutus on yhteisesti kaikkien yrityksen työntekijöiden ja johdon vastuulla. 

Ecovadis-arviointi 

Vuonna 2023 E.Hartikainen Oy osallistui ensimmäistä kertaa kansainvälisesti tunnistettuun Ecovadis-vastuullisuusarviointiin – tuloksena pronssi, joka kaivosten tukitoiminnot ja palvelut liiketoiminta-alueella kuuluu 61% persentiiliin, eli on parempi tai yhtä hyvä kuin 61% yrityksistä keskimäärin. Arvioinnin osa-alueita ovat ympäristö, työntekijä- ja ihmisoikeudet, liiketoiminnan eettisyys sekä kestävät hankinnat.  

Arviointikausi on kolmivuotinen, jonka aikana pyrimme parantamaan tasoamme vuosittain.   

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista