directions_car Autohaku build Varaa huolto

Mercedes-Benz B-sarja

Tähtimerkin tila-auto

Mercedes-Benz B-sarja on rehellinen, mutta merkille ominaisesti tyylikäs tila-auto. Kolmannen sukupolven B on edeltäjäänsä sulavammin muotoiltu, ja edustaa tyylipuhtaasti tähtimerkin laadukkaita perinteitä. Vakiovarusteena mm. MBUX-multimediajärjestelmä ja puheohjaus ja liuta älykkäitä ajoavustinjärjestelmiä.

Tekniset tiedot:
Kulutus:
diesel 4,6–5,1 l/100 km, bensiini 6,1–7,6 L/100 km (Eu yhd.)
Päästöt: diesel 120–135 g/km, bensiini bensiini 137–172 g/km
Teho: diesel 116–190 hv, bensiini 136–224 hv
Tavaratilan koko: 455 (1540) litraa
Hinta: mallisto alkaen 36 368,73  € + toimituskulut.
Takuu: 2 vuotta, ei kilometrirajaa

 

Ajoavustimet helpottavat arkeasi

Uuteen B-sarjaan on saatavana erilaisia ajoavustinjärjestelmiä, jotka tukevat sinua kuljettajana ja helpottavat arkeasi. Taustalla on Mercedes-Benz Intelligent Drive, joka tekee jokaisesta ajomatkasta turvallisen ja ainutlaatuisen. Sen tavoitteena on ajaa turvallisesti, reagoida asiaankuuluvasti vaaratilanteisiin, välttää kolareita ja lieventää onnettomuuden seurauksia. Näin sinä ja perheesi matkustatte aina turvallisesti ja olette "parhaissa käsissä".

 

Lue lisää

Mercedes-Benz B-sarja maahantuojan sivulta.

Muualla mediassa:

 

15 mielenkiintoista tietoa uudesta B-sarjasta

 

1. Enemmän tilaa
Uusi B-sarja on akseliväliltään 30 mm edeltäjäänsä mittavampi. Pidentynyt akseliväli on tuonut lisää jalkatilaa takaistuimelle. Etumatkustajien tilaa on kasvatettu uudella kojetaululla, jonka ansiosta myös edessä on enemmän tilaa jaloille. Kasvaneen korin leveyden ansiosta edessä ja takana on enemmän hartiatilaa kaikille matkustajille.

2. Korkeampi istuma-asento
B-sarjassa kuljettaja istuu 90 milliä korkeammalla kuin A-sarjan autoissa. Etuna on myös esteetön näkymä kaikkiin suuntiin. 

3. Ohjauspyörä ja autonomisen ajamisen mahdollistavat varusteet suoraan S-sarjasta
Uuden B-sarjan ohjauspyörä on suoraan Mercedes-Benz – malliston huipulta eli S-sarjasta. 

B-sarjalla mahdollista ajaa S-sarjan tapaan myös osittain autonomisesti tietyissä tilanteissa, kun auto on varustettu ajoavustinpaketilla. Silloin varusteina ovat mm. aktiivinen etäisyysvakionopeudensäädin, kaistallapitoavustin, ohjausavustin, aktiivinen kaista-avustin, aktiivinen kaistanvaihtoavustin, risteävän liikenteen huomioita jarrutusassistentti ja katveavustin.

4. MBUX mullistaa auton käytettävyyden 
B-sarjassa on käytössä keinoälyyn ja oppimiseen perustuva MBUX-multimedialiittymä, jonka kuljettaja voi yksilöidä ja räätälöidä itselleen parhaiten sopivaksi. MBUX mullistaa autojen käyttöliittymät ja mahdollistaa kuljettajan, matkustajien ja ajoneuvon entistä paremman keskinäisen liitettävyyden ja kommunikoinnin. MBUX -järjestelmän puheentunnistus aktivoidaan sanoilla ”Hey Mercedes” tai painamalla ohjauspyörän kytkimestä. MBUX kykenee myös oppimaan ja omaksumaan käyttäjänsä tapoja ja tottumuksia ja tekemään niiden perusteella personoituja ehdotuksia kuljettajalle.  

5. Kaikissa moottoreissa vakiona myös hiukkassuodatin 
B-sarja tulee alkuvaiheessa tarjolle kolmena bensiini- ja kolmena dieselmoottorisena vaihtoehtona. Kaikissa moottoreissa on vakiovarusteena hiukkassuodatin ja uusissa 1,5- ja 2,0- litraisissa dieselmoottorissa vastaavasti SCR-katalysaattori ja hiukkassuodatinSCR-katalysaattori pelkistää typen oksidit AdBlue®-liuoksen avulla vedeksi ja typeksi, mikä vähentää typpioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia verratuna euro 5-päästötasoon. 

6. Pää ylhäällä
Valinnaisvarusteena saatava HUD-näyttö on B-sarjan uusi ominaisuus. Ajamisen kannalta tärkeä informaatio heijastetaan tuulilasin alareunaan kuljettajan katsekorkeudelle.

7. Nelisylinterinen bensiinimoottori, jossa on sylinterilepuutus
Mercedes-Benzin uudessa nelisylinterisessä M 282 bensiinimoottorissa on nyt sylinterilepuutus. Se tarkoittaa, että vaaditun tehon mukaan kierroslukualueella 1 250 ‒ 3 800/min toisen ja kolmannen sylinterin imu- ja pakoventtiilit suljetaan osakuormitusalueella. Siten kaksi muuta sylinteriä toimivat suuremmassa kuormituksessa ja siten tehokkaammin. Kitkan vähentämiseksi sylinteriseinämät on pinnoitettu patentoidulla AMG-malleissa käytetyllä NANOSLIDE®-menetelmällä. 

8. 2018 yli neljännes myydyistä Mercedes-Benz-henkilöautoista oli kompaktikokoluokan autoja
Mercedes-Benz myi viime vuonna yli 2,3 miljoonaa.  Yhteensä 609 000 asiakasta kautta maailman hankki A- tai B-sarjan auton, CLA Coupé, CLA Shooting Braken tai GLA:n, joten kompaktiluokan osuus oli 26,5 % kokonaismyynnistä. 

9. Panoraamakattoluukku sopeutuu ylös nostetussa asennossa automaattisesti ajonopeuteen 
Tämä tapahtuu kolmiportaisesti. Muita kiinnostavia yksityiskohtia ovat mukavuussulkemistoiminto sisäkiertokatkaisimesta, automaattinen sadesulkemistoiminto sekä myös puheohjauksella toimiva sähkötoiminen rullaverho.

10. Tuulten hyväilemä
Ilmanvastuskerroin cw on parhaimmillaan 0,24. Tällä arvolla uusi B-sarja on autoluokkansa huippua ja edeltäjämallia vieläkin parempi (jonka ilmanvastuskerroin oli parhaimmillaan 0,25). Lisäksi otsapinta-ala A on pienentynyt hieman arvosta 2,42 arvoon 2,40 m2.

11. Uuteen B-sarjaan on lisävarusteena saatavana myös lämmitetty monitoimiohjauspyörä.
Ohjauspyörän otealue lämpiää kylminä päivinä hetkessä miellyttävän lämpöiseksi. 

12. Bestseller
Ensiesittelystään vuodesta 2005 lähtien asiakkaille on toimitettu yli 1,5 miljoonaa B-sarjalaista. Kaikkiaan Mercedes-Benz on myynyt yli 6 miljoonaa kompaktikokoluokan autoa alkaen vuodesta 1997. Suomessa ensimmäisen sukupolven B-sarja lanseerattiin loppuvuodesta 2010. Tähän mennessä suurin rekisteröintivuosi oli 2012, jolloin rekisteröitiin 688 uutta B-sarjan autoa.

13. Adaptiivinen kaukovaloavustin Plus himmentää valotehoa, jos se havaitsee voimakkaasti valoa heijastavia liikennemerkkejä. 
Adaptiivinen kaukovaloavustin Plus voi kytkeä kummankin ajovaloyksikön 18 led-valoa tarpeen mukaan yksitellen pois päältä. Näin valokeila ei häikäise vastaan tulevien tai edellä ajavien ajoneuvojen kuljettajia. Varuste on saatavana MULTIBEAM LED -ajoneuvojen yhteyteen. 

14. Saatavissa ilmastoidut etuistuimet hierontatoiminnolla
Lisävarusteena autoon ovat saatavissa ilmastoidut monitoimi-istuimet hierontatoiminnolla – ominaisuus. joka aikaisemmin on löytynyt vain korkeamman hintaluokan malleista. Istuimiin ovat saatavissa myös monipuoliset Energizing-toiminnot, jotka parantavat edelleen lihasten ja selän hyvinvointia.

15. Uuden Mercedes-Benz B-sarjan hinnat lähtevät 36 369 eurosta.
Uuden B-sarjan hinnat lanseerausvaiheessa alkavat automaattivaihteisen 180 A Business Launch Edition Style- mallin 36 368 eurosta. Myöhemmin mallisto täydentyy vieläkin edullisemmalla 160 A-mallilla.

Jätä soittopyyntö

Ota yhteyttä

Pyydä vaihtotarjous tai kysy lisätietoja. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.