directions_car Autohaku build Varaa huolto

Ford Puma

Uusi Ford Puma kevythybridi

Vuosina 1997-2002 valmistettu Ford Puma –mallinimi on saanut uudenlaista sähköä alleen, kun malli palaa nykypäivän odotuksiin vastaavana, kompaktina SUV-crossoverina valikoimaan.

Täysin uusi Ford Puma SUV-crossover on  täynnä älykästä teknologiaa, kuten ajotilavalinnat ja törmäyksenesto- ja kaistanpitoavustin. Siinä on luokkansa suurin tavaratila ja innovatiivinen Ford Mega-Box, jonka ansiosta tavaratila saadaan monipuoliseen hyötykäyttöön.

Polttoainetaloudellinen kevythybridi

EcoBoost -kevythybriditeknologia sisältää pienen 48 V akkukäyttöisen sähkömoottorin ja perinteisen polttomoottorin. EcoBoost -kevythybridi on polttoainetaloudellinen ja Pumaa ei  tarvitse kytkeä erilliseen latauspisteeseen. Ford Pumalle on myönnetty viisi tähteä EuroNCAP -törmäystestissä erinomaisten turvallisuus-teknologioiden ansiosta.

Lataa tästä täysin uusi Puma -esite

Ford Puma ST

Puma_ST_1200x628.jpg

Puma ST on Euroopassa ensimmäinen pieni SUV-malli, johon on saatavana keulan pitoa optimoiva tasauspyörästön lukko, joka parantaa auton kaarreajo-ominaisuuksia ja minimoi aliohjautuvuutta erityisesti kaarteista pois ajettaessa.  Täysin mekaaninen järjestelmä jakaa moottorin vääntöä sille renkaalle, jossa on eniten pitoa. Renkaiden sutiminen vähenee, ja  kuljettaja voi nauttia täysin moottorin suorituskyvystä.  

Fordin patentoidut voimaa ohjaavat jouset parantavat Puma ST:n vakautta, ketteryyttä ja reagointia. Auon kummallakin puolella on yksilöidyt asennuspuolen mukaan kierretyt jouset, jotka vastaanottavat sivuttaisvoimaa taka-akselistolta ja parantavat sivuttaissuuntaista jäykkyyttä.

Valittavat ajotilat mahdollistavat Puma ST:n monikäyttöisyyden. Auton luonne on mahdollista säätää jokaiseen tilanteeseen ja mielialaan sopivaksi aina maksimaalisen hauskan ajokokemuksen tuottavasta ajotilasta Track ensimmäistä kertaa ST-malliin saatavaan ajotilaan Eco. 

Uuden Ford Puma ST:n myynti on alkanut, ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vuoden 2021 alussa.

 

EcoBoost-hybriditeknologia

Puman EcoBoost-hybriditeknologia (kevythybridi) sisältää pienen 48 V:n sähkömoottorin ja perinteisen polttomoottorin. Hybridiautoa ei voi ajaa pelkällä sähköllä, vaan sähkömoottori tukee bensiinimoottoria tarvittaessa. Säästät polttoainekustannuksissa ja CO2-päästöt pienenevät. Pumaa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen latauspisteeseen, sillä sähkömoottorille virtaa antava erillinen akkuyksikkö latautuu ajaessasi. Jarrutusenergian talteenotto ohjaa energiaa jarruista takaisin hybridiakkuun.

puma-moottori.jpg

Palkittua suorituskykyä

1.0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n hybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1.5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen vaihdosta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen.

puma-screen.png

Entistä parempaa yhteydenpitoa

Ford Pumaan on saatavilla FordPass Connect* -modeemi. Järjestelmä tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten jopa 4G LTE Wi-Fi**-yhteyden kymmenelle laitteelle sekä reaaliaikaiset liikennetiedot*** suoraan auton navigointijärjestelmään toimitettuina. Paikalliset vaaratiedot näytetään varoitusmerkkeinä mittaristossa, jotta olet tietoinen mahdollisista matkaa hidastavista tekijöistä. Onnettomuustilanteessa FordPass Connect voi automaattisesti soittaa eCall-puhelun hätäkeskukseen ja välittää auton sijainnin.

Ainutlaatuinen uusi digitaalimittaristo on Puman sisätilojen keskipiste. Nokkelassa 12,3"" LCD-värinäytössä on käytetty teknologiaa, jonka ansiosta näyttö kaareutuu auton kojelaudan mukaan. Näin sisätilat ovat virtaviivaisemmat. Tiedot esitetään intuitiivisina ja helppolukuisina HD-kuvakkeina. Lisäksi niiden väri ja asettelu muuttuvat ajotilan mukaan. Voit myös valita ensisijaisesti näytettävät tiedot, mukaan lukien navigointi-ilmoitukset, sekä ohjelmoida asetukset eri kuljettajille.

Hands-free SYNC 3:n avulla

Edistyksellisen suomenkielisen Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla voit pitää yhteyttä ja hallita puhelinta, musiikkia ja navigointijärjestelmää intuitiivisilla puhekomennoilla. Se myös lukee tekstiviestit ääneen. Kosketusnäytössä voi käyttää nipistys- ja pyyhkäisyeleitä, jotka mahdollistavat navigoinnin. SYNC 3 tarjoaa tuen Applen CarPlay:lle ja Android Autolle.

puma-kattoikkuna.jpg

Anna auringon paistaa

Pumaan on saatavilla valinnaisvarusteinen täyspitkä panoraamakatto teräksisen kattopaneelin tilalle. Näin luonnonvalo pääsee autoon tehden sisätiloista valoisat ja avaran tuntuiset. Täyspitkän ja sisään työnnettävän aurinkosuojan ansiosta voit avata lasikaton ja saada raikasta ilmaa, mutta olet silti suojassa auringolta.

puma-zipper.jpg

Läikkyneitä juomia tai mutaisia tassuja? Ei hätää.

Joskus juomaa läikkyy ja märissä tassuissa tai kengissä kulkeutuu kuraa ja likaa, eikä joka tahraa ehdi heti puhdistaa. Siksi Pumassa on uudenlaiset etu- ja takaistuimet, joissa on kokonaan irrotettavat suojukset. Suojukset ovat konepestäviä ja niissä on vetoketju, joten ne on helppo irrottaa. Ja jos kaipaat vaihtelua, Ford-jälleenmyyjältä on saatavilla erilaisia vetoketjullisia istuinsuojuksia lisävarusteina. Ominaisuus on saatavana vain osassa varustetasoista.

Ford Puman etuistuimissa on ristiselän hierontatoiminto, joka tarjoaa mukavuutta ja tukea. Kolmella tavalla säädettävät hieronta-asetukset aktivoituvat napin painalluksella ja elvyttävät väsyneitä lihaksia – kätevää pitkillä ajomatkoilla.

 

BX726_19MY_CHS-99_SHOT_02_01g-1x1-1080x1080.jpgBX726_19MY_CHS-99_SHOT_6A_0001_V2-1x1-1080x1080.jpg
BX726_19MY_CHS-99_SHOT_01_34front_dynamic_21_layers-1x1-1080x1080.jpg

Jätä soittopyyntö

Ota yhteyttä

Pyydä vaihtotarjous tai kysy lisätietoja. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.