Kuorma-autohuollon asiakaslehti
nro 1 / 2022

 

• Tilat: Kuorma-autohuolto, joka ei koskaan nuku

• Työuratarina: Eläkkeelle pitkän mekaanikon uran jälkeen

 

Lataa koko lehti kevättarjouksineen (PDF) tästä >

(tai lue jutut alta)

 

Kuorma-autohuolto, joka ei koskaan nuku

 

Logistiikka-alalla ajetaan kuormia yötä päivää, joten kuljetuskalustonkin on toimittava yötä päivää. Jos kalustossa ilmenee ongelmia, on korjauksenkin tapahduttava viipymättä.

 

Trucks-nro-1-22-1-juttu-kuva-1.jpg

Hartikaisen raskaan kalustonhuoltopäällikkö Mikko Lauronen iloitsee uudesta hallilaajennuksesta, joka antaa mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä nopeammin.

 

Kun työ kulkee pyörien päällä ja aika on kirjaimellisesti rahaa, ei ole aikaa odotteluun. Huollettavia ja korjattavia autoja tulee Hartikainen Trucksille laidasta laitaan; on roska-autoja, rahtiautoja ja etenkin puuautoja, joita on Pohjois-Karjalan alueella runsaasti. Vaikka huoltamossa eletäänkin pitkälti sähköisen ajanvarauskirjan mukaisesti, ja tehtäväksi tulee runsaasti raskaan kaluston määräaikaishuoltoja, silti kiire voi iskeä päivittäin.
- Vika-asioihin reagoidaan välittömästi. On esimerkiksi maitoautoja ja eläinkuljetusautoja, joissa on pidettävä pyörät pyörimässä, toteaa huoltopäällikkö Mikko Lauronen.


Raskaan kaluston huolto on avoinna arkisin aamuseitsemästä iltakymmeneen ja lauantaisinkin aamuseitsemästä kolmeen, mutta näiden lisäksi Hartikaisella on päivystys hätätilanteiden varalle. Mekaanikko Aleksi Pesonen kertoo tekevänsä paljon päivystystyötä, ja kertoo, että vuosien mittaan työskentelyajat ovat alalla jakaantuneet entistä enemmän eri kellonajoille.
- Yhteiskuntarakenne on muuttunut ja kaupat ovat auki pidempään. Ennen työ oli paljon aamuvuoroja, nyt on myös iltoja ja viikonloppuja. Osittain muutos johtuu aika kovista ajosuorituksista, autoilla ajetaan vuoteen monta sataatuhatta kilometriä ja vara-autoja ei ole, Pesonen pohtii.

Trucks-nro-1-22-1-juttu-kuva-2.jpg

Raskaan kaluston mekaanikko Aleksi Pesonen tekee kattoverhoilutöitä asiakkaan puurekkaan. Hän kertoo työn lomassa, että talvisin jarruvaivat ovat yleisiä, ja sitä mukaa kun sähköiset laitteet yleistyvät autoissa, myös sähkövikojen määrä kasvaa.

 

Neljä kuukautta sitten Hartikaisen raskaan kaluston huolto sai käyttöönsä noin 900 neliömetriä lisää uutta hallitilaa ja uudet työnvastaanottotilat. Vastaanottoon pääsee nyt samalta puolelta, missä raskaan kaluston parkkipaikka sijaitsee. Mikko Lauronen kuvailee parannusta huikeaksi entiseen verrattuna, jolloin asiakkaan piti kulkea huollon vastaanottoon rakennuksen toiselta puolelta.
Pitkät yhdistelmät sopivat nyt kokonaan halliin sisälle, ja uusien hallien pituus on tehty vastaamaan nykyajoneuvojen pituuksia. Tiloista löytyy myös paikka kaasuautojen korjaukselle, sekä valmiudet sähköautojen lataukselle.
- Uudet tilat antavat meille kykyä palvella asiakasta paremmin. Autoja mahtuu nyt sisälle entistä enemmän, joka mahdollistaa joustavuutta huoltojen ja korjausten läpimenojen suhteen, Lauronen kuvailee.
- Tämän päivän maailmassa kiire ja hektisyys näkyy siinä, että on pystyttävä todella nopeasti reagoimaan äkkinäisiin kiireisiin, että asiakas saa todella nopeasti työvälineen tien päälle.
Laajennuksen myötä myös vanhoissa työpisteissä tehtiin muutostöitä.
- Tilat pestiin ja valot vaihdettiin ledeihin. Nyt työtilat ovat miellyttävämmät ja turvallisemmat työntekijöillekin, Lauronen hymyilee.

Trucks-nro-1-22-1-juttu-kuva-3.jpg

25 vuotta Hartikaisella työskennellyt Antti Rautiainen huikkaa,
että Sisun 4-, 5- ja 6-sylinterissä on suutinhäiriö.

Trucks-nro-1-22-1-juttu-kuva-4.jpg

Hartikainen Trucks sai viime marraskuussa uudet asiakastilat.


Huoltovarmuuteen ja -nopeuteen liittyy varaosien saatavuus, johon Hartikaisella on jouduttu kiinnittämään koronapandemian tuomien lieveilmiöiden myötä huomiota aivan uudella tasolla. Teollisuuden aloilla on ollut pitkään trendi, jossa varastoja pienennettiin, mutta koronan myötä tilanne on alkanut elää toiseen suuntaan.
- Komponenttipula alkaa olla voimakas ongelma, Mikko Lauronen huokaisee.
- Esimerkiksi sähkökomponenteille on pitkä odotusaika. Kun ennen sai osan seuraavalle päivälle, niin nyt toimitusaika voi olla viikkoja. Varastoa on lähdetty hieman kasvattamaan, ja niitä osia, joilla näyttäisi olevan menekkiä, on pyrittävä pitämään hyllyssä.
Laurosen mukaan Hartikainen on hankkinut varastoonsa jopa kokonaisen moottorin hätätilanteiden varalta.


Hartikainen Trucksilla työskentelee 14 mekaanikkoa.
- Vuosittain käsitellään noin 3 500 tapausta, jotka ovat huoltoja, korjauksia ja kolarikorjauksia, Mikko Lauronen luonnehtii.
Talvisin huoltamossa korostuvat etenkin kovien pakkasjaksojen aiheuttamat jäätymis- ja käyntiinlähtövaivat. Kelivaihtelut tuovat korjauksia ajoneuvoihin, joiden jarrut ja jousitus toimivat paineilmalla.
Moni Hartikainen Trucksin mekaanikoista on työskennellyt alalla jo pitkään, ja monet ovatkin tehneet yrityksessä pitkän uran.
Raskaan kaluston asentajaksi voi kouluttautua esimerkiksi Riveriassa. Lauronen toteaa, että siellä saa hyvän pohjan ammattiin, ja oppiminen jatkuu työssä tekemisen kautta vanhempien mekaanikkojen seurassa.
- Merkit kouluttavat myös itse, ja mekaanikot lähetetään meiltä merkkikohtaisiin koulutuksiin. Siellä voi erikoistua esimerkiksi merkin sähkömekaanikoksi, hän lisää.
Kuten monilla muillakin aloilla nykyisin, on ammattitaitoisten työntekijöiden löytäminen myös raskaan kaluston huoltoon kiven alla.
- Yhteistyötä tehdään Riverian kanssa, että saataisiin alalle tulevaisuuden tekijöitä.

Trucks-nro-1-22-1-juttu-kuva-5.jpg

Kuorma-autoissa kaikki on henkilöautoa isompaa; osat, komponentit ja öljymäärät. ”Tässä on peruskunnostettavana Scanian V8-moottori, jolla on ajettu yli miljoona kilometriä”, Aleksi Pesonen kertoo.

-------------------

Hartikainen Trucks

•    E. Hartikainen Oy:n raskaan kaluston huolto, toimipisteet Joensuussa, Iisalmessa ja Kajaanissa
•    Scanian, Sisun, Mercedes-Benzin ja MAN-kuorma-autojen ja perävaunujen merkkihuollot
•    Huollot ja korjaukset kaiken merkkisiin hyötyajoneuvoihin ja perävaunuihin
•    Lisävarusteasennukset
•    Päällirakenteiden huollot ja korjaukset
•    Rungonmuutostyöt
•    Perävaunujen huollot ja korjaukset
•    Jarrusovitukset ja -korjaukset
•    Nopeudenrajoittimien asennukset ja tarkistukset
•    Ajopiirturien tarkastukset ja asennukset
•    Katsastuspalvelut

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

Teksti: Sanna Valkeejärvi • Kuvat: Risto Mäläskä

 

Työuratarina:

Pitkän uran Hartikaisella tehnyt Jyrki Heikkinen
jäi eläkkeelle työstä, josta on pitänyt aina

 

Kuorma-automekaanikko Jyrki Heikkinen jäi eläkkeelle Autotalo Hartikaiselta talvella 2022 pitkän uran jälkeen.

 

Trucks-nro-1-22-2-juttu-kuva-1.jpg

Jyrki Heikkinen:
”Minulle riitti aina, että saan tehdä mekaanikon töitä, enkä koskaan halunnut edetä muihin hommiin.”

Hyrynsalmella syntynyt Jyrki Heikkinen on kerännyt kokemusta Scanian huoltamisesta jo monen vuosikymmenen ajan. Hartikaisella hän aloitti vuonna 1999. Jyrki kuvailee itse työtä ja sen muutosta: ”Tekniikka sinä aikana on kehittynyt paljon, vuodesta 1999 tähän päivään, mutta ei työ muuten kovasti muuttunut. Isot koneet ei saa pelottaa ja maalaisjärkeä pitää käyttää, sillä on pärjännyt.”
Jyrki kertoo tarkemmin mikä on pitänyt hänet mekaanikkona koko uran ajan ”Aina minulla on ollut kiinnostus laitteita ja koneita kohtaan. Työ on ollut palkitsevaa, kun on huomannut, että saa korjattua asioita omin käsin ja kun asiakas on ollut tyytyväinen.” Hän jatkaa vielä että, ”Ei ole ollut koskaan sellainen olo, että olisi kesken päivän pitänyt avata ovi työpaikalta ja lähteä pois.”
”Vuosien mittaan asiakkaat tulivat tutuiksi ja ystäviksi, ei ole senkään puolesta ollut tarvetta lähteä mihinkään työstä. Lisäksi on ollut kiva toimia nuorten mentorina.” Jyrki kuvailee ja saa myös kehuja huoltopäällikkö Tommi Kemppaiselta: ”Jyrki on ollut aina hyvä siinä, että on ottanut harjoittelijoita matkaan ja opettanut heitä. Jyrkin ammattitaito ja osaaminen on valtavaa, tärkeää on, että mentoroidessa on siirtynyt hiljaista tietoa uusille mekaanikoille”.


”Aina ne nuoret ovat minua uskoneet, mutta eivät meinaa kerrasta muistaa mitä heille on opetettu”, Jyrki naurahtaa ja kertoo että koulutettavia on ollut paljon 20 vuoden aikana. ”Nuorille sanon, että ei tämä työ mitään tähtitiedettä ole, maalaisjärkeä pitää osata käyttää, eikä saa säikähtää isoja osia kuorma-autoissa. Ei tämä työ ole ollut fyysisesti liian kuormittavaa, vaikka vähän likaisempaa kyllä kuin henkilöautokorjaamolla.  Jyrki juttelee hymyillen ja näyttää kuinka kuukauden eläkkeellä olon jälkeen käsistä on jo kaikki lika lähtenyt pois.


Jyrkin sanojen mukaan kuorma-automekaanikoksi lähtevällä nuorella tärkeimmät ominaisuudet ovat ahkeruus ja oma-aloitteisuus. ”Kun haluaa oppia, uskaltaa kysyä, eikä pelkää työtä, tästä saa itselleen hyvän ammatin koko elämäksi”, Jyrki sanoo.
Autotalo Hartikaisen Kajaanin toimipisteen huoltopäällikkö Tommi Kemppainen kuvaa eläkkeelle jäänyttä mekaanikkoa nauravaiseksi ja ulospäinsuuntautuneeksi. ”Jyrki on aina tehnyt hyvää työpaikan ilmapiirille ja saanut muutkin viihtymään. Sen lisäksi Jyrkiin on aina voinut luottaa, hommat ovat tulleet hoidetuksi aina kunnialla, eikä Jyrkillä ole mennyt sormi suuhun vaikeampienkaan ongelmien edessä.”


Jyrki kehuu Autotalo Hartikaista hyväksi paikaksi olla töissä. ”Kaikki on mennyt aina hyvin, palkka on tullut ajallaan ja terveydenhuolto on ollut hyvä. Mutta eniten viihtymiseen on vaikuttanut porukka, jonka kanssa on saanut tehdä töitä.”
Tommi jatkaa vielä Jyrkin merkityksestä talolle ”Kuorma-automekaanikon työ henkilöityy paljon, asiakkaat ovat arvostaneet Jyrkin ammattitaitoa paljon ja halunneet juuri hänet korjaamaan omat autonsa. Muutoinkin Jyrki on rautainen ammattilainen alallaan ja tehnyt hienon ja pitkän uran Hartikaisella. Iso kiitos ja hatunnosto kuuluu Jyrkille eläkkeelle siirtyessä.”

 

Kuukauden eläkkeellä olon jälkeen Jyrkillä on jo suunnitelmia mitä aikoo tehdä jatkossa ”Jos vaikka timpurin hommia tekisi. Ainakin kesällä laituri pitää korjata.” Hän jatkaa kuinka tärkeää on tehdä suunnitelmia ”Onhan siinä ollut pieni tyhjyys, kun ei aamuisin olekaan lähtenyt töihin. Haluan olla aktiivinen ja kehittää erilaisia projekteja itselleni. Ne ovat pitkiä päiviä, jos vaan jää katselemaan TV:tä”. Aktiivinen eläkeläinen suunnittelee myös pyöräilevänsä, kalastavansa, korjaavansa laiturin ja puuhailevansa muuta mukavaa. Eläväinen Jyrki olisikin vaikea kuvitella olemaan ihan vaan paikoillaan.

Trucks-nro-1-22-2-juttu-kuva-2.jpg

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista