directions_car Autohaku build Varaa huolto

Honda CR-V: IL Vuoden Auto Suomessa 2019

Uutinen | 14.02.2019

Maailman eniten myydyn katumaasturin viides sukupolvi todisti ominaisuutensa, kun se valittiin omassa luokassaan IL Vuoden Autoksi Suomessa 2019. Nopeasti kasvavassa keskikokoisten SUV/crossoverien -luokassa tuomaristo nosti uuden Honda CR-V:n kilpailijoiden yläpuolelle. 

Honda aloitti uuden aikakauden, kun se esitteli ensimmäisen CR-V:n melkein neljännesvuosisata sitten. Tilava, ja suorituskykyinen CR-V alkoi rakentaa autoluokkaa, joka nimettiin myöhemmin katumaastureiksi. Honda CR-V on ollut vuosien ajan luokan eniten myyty automalli maailmassa*.

Uusi viidennen sukupolven Honda CR-V esiteltiin ensin muualla maailmassa ja syksyllä 2018 se paljastettiin eurooppalaiseen makuun viimeisteltynä. Uutuus on otettu hyvin vastaan niin asiakkaiden kuin median taholta. 

Iltalehti valitsi Vuoden Auton Suomessa kuudetta kertaa ja tänä vuonna kategorioita oli kuusi. Honda CR-V voitti luokan keskikokoiset SUV/Crossoverit. Tuomaristona oli 15 eri medioissa työskentelevää alan ammattilaistoimittajaa.

Tuomaristo kuvaili arvioissaan uutta CR-V:tä seuraavasti:

Iso, hyvätapainen ja sivistynyt. Valtavat tilat takana ja kontissa, entistä arvokkaamman näköinen. Ei niin paljon upouutta, mutta vanhat vermeet siistissä järjestyksessä ja todella tilavassa paketissa. Auto on ennen kaikkea hyvä ajaa, ja bensaturbon sekä CVT:n yhdistelmä on miellyttävä. Suoritutuu arjesta pienen luksuksen saattelemana. 

Lue lisää:

 

*Lähde: JATO Dynamics (Myynti 01/2013-12/2017, maailman 54 tärkeintä markkina-aluetta). 

 

Vuonna 2018 Honda ylsi jälleen uuteen tuotantoennätykseen, kun se kasvatti autojen valmistusmäärää yli kahdella prosentilla 5 357 013 kappaleeseen.  Hondan yli puoli vuosisataa kestäneen autotuotannon aikana sen teknillisesti edistykselliset moottorit ovat voittaneet kymmeniä arvostettuja autoalan palkintoja. Hondan moottoreita käytetään lisäksi lähes kaikkialla veneistä lentokoneisiin. Honda on vahvasti mukana moottoriurheilussa ja voittanut vuosikymmenten aikana kymmeniä maailmanmestaruuksia ja yhtiö on vuonna 2019 mukana formula 1 -sarjassa. Vuodesta 1963 lähtien Honda on valmistanut pitkälti yli sata miljoonaa autoa.