Lue Hartikaisen Kuorma-autohuollon Asiakaslehti 1/21

Hedman (6).jpg

Työuratarina:

Kuorma-automekaanikon työ on monipuolista

Näin sanoo 19-vuotias Veeti Hedman, kuorma-automekaanikko Autotalo Hartikaisen Iisalmen toimipisteestä. Nuoresta iästään huolimatta hän on ammatillisesti hyvin kypsä, eikä pelkää haasteellisempiakaan töitä.

Veeti Hedman valmistui etuajassa ajoneuvoasentajaksi, eikä jäänyt tämän jälkeen toimettomana kotiin ihmettelemään. Veeti haki Hartikaiselle henkilöautopuolelle, mutta paikka löytyikin raskaan kaluston puolelta. Oma-aloitteinen ja työtä pelkäämätön Veeti päätti lähteä kokeilemaan, eikä katunut yhtään.

”Hartikaisella on hyvä porukka, ja vanhemmat asentajat neuvovat koko ajan, jos tulee mikä vaan ongelma tai kysymys. Aina olen saanut vastauksen kysymyksiini. Tykkään haasteista ja uuden oppimisesta muutenkin, niin raskaan kaluston parissa työskentely on ollut mielekästä. Vapaa-ajalla rassaan omaa autoani ja pienestä pitäen olen iskän mukana ollut pajalla, niin henkilöautot ovat jo aika tuttuja”, avaa Veeti työtään ja ajatuksiaan.

Oma-aloitteisuus ja halu oppia ei jäänyt huomioimatta, kun Veeti haki töihin. Huoltopäällikkö Risto Jokiniemi kertoo, että nuoresta iästään huolimatta Veeti kouluttaa jo nyt muita nuoria työntekijöitä Hartikaisella.

”Veeti helpottaa muiden nuorten sopeutumista työelämään. Hän on ihan poikkeuksellinen nuori ja henkisesti hyvin kypsä. On helppo luottaa, että hommat hoituvat.”, Risto kehuu.

 

Kuinka sitten fyysinen puoli kuormittuu työssä, kun käsitellään isoja ajoneuvoja ja painavia varaosia?

Veetin sanojen mukaan on kivaa, kun saa tehdä fyysistä työtä ja kun saa tehdä töitä käsillään. Työpäivän jälkeen on paljon mukavampi istua kotona sohvalla, kun on ollut aktiivinen koko työpäivän, ja Veetin tapauksessa vielä sen jälkeenkin. Töiden ulkopuolella oman auton laittaminen ja kavereiden kanssa jääkiekon höntsäpelit pitävät nuoren miehen liikkeellä ja aktiivisena.

”Onhan tämä vähän raskaampaa kuin henkilöautojen kanssa, mutta on meillä kaikki nostoapuvälineet ja turvallisuusasiat kunnossa. Fyysinen kunto pysyy hyvänä, kun saa tehdä tällaista hommaa, ja sehän on vaan hyvä asia.” Veeti kertoo.

Risto kuvailee kuorma-automekaanikon työtä myös sanoin ”Tervettä fyysistä työtä, jossa on myös mukana haasteellisia vikadiagnostiikkatehtäviä. Homma on siis paljon monipuolisempaa kuin henkilöautojen kanssa.” Ja samasta asiasta myös Veeti iloitsee:

”En tykkää, jos aamusta iltaan aina tekisi ihan samaa juttua, eikä päivissä olisi mitään eroa keskenään. Nyt jokainen päivä on aina erilainen ja työtehtävät vaihtelevat päivittäin. Ei tässä hommassa kyllästy, kun ei tarvitse pyöritellä samoja palikoita päivittäin. Lisäksi olen auttanut Hartikaisella välillä henkilöautopuolelle kiireisinä hetkinä. Täällä pääsee siis tekemään hyvin monipuolisesti hommia. Eikä tämä ole niin vaikeaa, etteikö olemalla kiinnostunut ja tekemällä oppisi. Tosi hyvin täällä kyllä koulutetaan ja autetaan. Itsekin olen käynyt useita koulutuksia Hartikaisella töissä ollessani.”

Kuorma-automekaanikon työ on siis sopivasti fyysistä, osittain siistiä sisätyötä ja turvallisuus sekä työhyvinvointi on otettu huomioon painavien osien kanssa. Monipuolisuutta lisää asiakaspalvelu ja asiakkaiden kanssa juttelu. Siinä hommassa riittää Veetin mukaan kun on sosiaalinen ihminen ja osaa olla kohtelias. Muutoin Veeti kuvailee työtään ja työelämää seuraavasti:

”Minun mielestäni hyvä työpaikka ja työelämä on sellaista, missä on tasapainoa kiinnostavien työtehtävien ja ihmisten kesken. Ei missään viihdy, jos työilmapiiri on huono tai jos ihmiset ovat kivoja, mutta työtehtävät tylsiä. Hartikaisella on hyvä henki ja kahvitauoilla voi hyvin heittää vitsiä ja unohtaa hetkeksi itse työn. Hyvä henki auttaa siihen, että uskallan kysyä apua helposti. Itse viihdyn tosi hyvin tässä hommassa ja armeijan jälkeen aion palata takaisin”.

Miten Veeti ohjeistaa sitten muita nuoria alalle?

”Tässä hommassa pärjää, kun on peruskoulutus ja kiinnostus autoja kohtaan, eikä peukalo ihan keskellä kämmentä. Sillä olen itsekin mennyt aika pitkälle. Oli se sitten mopo tai kuorma-auto, niin mutteri aukeaa kuin limupullon korkki. Maalaisjärkeäkin tässä saa ja voi käyttää. Meitä on täällä kolme nuorta töissä, ei siis tarvitse olla pitkää kokemusta alalta, kun on vaan tekevä kaveri.”, Veeti kannustaa muita nuoria hakeutumaan Hartikaiselle.

Jokiniemi (2).JPG

Työnantajana vakavarainen ja luotettava

Huoltojohtaja Mika Rissanen allekirjoittaa Veetin ja Riston näkemykset alasta ja sanoo, että ei tämä enää ole sellaista rasvamontuissa hyppimistä, vaan työolosuhteet ovat siistit ja puitteet ovat kunnossa muutenkin.

”Investoimme koko ajan raskaankaluston korjaamoihin, jotta työolosuhteet olisivat mahdollisimman hyvät ja palvelisivat asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on myös päämiesten tuki ja turva. He kouluttavat mekaanikkomme merkkikohtaisesti niin, että kaikilla on ajantasainen tieto ja osaaminen.”, Mika avaa Hartikaisen toimintaa.

Työharjoittelun kautta on hyvä mahdollisuus työllistyä

Oma-aloitteisuudella ja hyvällä työllä voi Hartikaisella myös edetä mekaanikosta työnjohtajaksi tai jopa huoltopäälliköksi. ” Raskaankaluston korjaamoilla on tällä hetkellä hyvät työllistymismahdollisuudet ja tarjoamme koko ajan korjaamoillamme harjoittelupaikkoja, myös oppisopimus on yksi vaihtoehto työllistymiseen. Meillä on monta hyvää esimerkkiä siitä, että opiskelija on tullut meille suorittamaan ammattikoulun ensimmäistä harjoittelua ja on sitten opintojen jälkeen työllistynyt meille.”, kertoo Mika Rissanen.

Urapolkua voi suunnitella pitkällä tähtäimellä, ja perheyrityksenä Hartikainen kannustaa tällaiseen ajatteluun. Tulevaisuus näyttää, missä nuori herra Veeti Hedman vielä Hartikaisella nähdään. Se on varmaa, että Veeti haluaa ja tarvitsee lisää työkavereita, alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet ja tarvetta uusille tekijöille on koko ajan.

Teksti: Sanna Valkeejärvi. Kuvat: Innimari Hyvärinen.

---

 

Mitä Iivolle ja Pertulle kuuluu kauden alkuun

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista