directions_car Autohaku build Varaa huolto

Hartikainen Iivon matkassa

Blogi | 04.11.2020

Sujuvalla yhteistyöllä kohti yhä suurempaa menestystä

 

Jokainen tuntee Iivo Niskasen menestyksen, ja tietää että kestävyysurheilussa menestyminen vaatii paljon työtä ja treenitunteja, mutta kuinka tärkeä rooli kumppaneilla sekä sponsoreilla tässä menestyksessä on?

Savolainen Iivo treenaa enimmäkseen Puijolla kotimaisemissa. Toinen paikka missä kuluu paljon aikaa on Vuokatti, etenkin tällaisena vuotena kun ulkomaanleireihin ei ole ollut mahdollisuutta koronan takia.  Vaikka ulkomaanleirejä ei ole ollut, kuluu urheilijan harjoitteluun ja leireihin silti rahaa. Iivo on erittäin kiitollinen jokaisesta kumppanista ja arvostaa heistä jokaista.

”Tukijoiden merkitys on erityisen iso, kun en ole työsuhteessa hiihtoliittoon. Urheilijan on itse tehtävä paljon työtä elantonsa eteen, ei vain treenin ja kilpailumenestyksen osalta, vaan kumppanien hankinnassa ja siinä kuinka heidän kanssaan toimitaan” kertoo Iivo.

Autotalo Hartikaiselle Iivo on luonteva kumppani, paikallinen huippu-urheilija, oman kylän poika, joka on kuitenkin Suomen mittakaavassa iso nimi: ”Iivoa on helppo tukea ja olemme kiitollisia, että saadaan olla matkassa mukana. Iivo on täältäpäin kuten mekin, ja turvallinen mainoskasvo, meidän ei tarvitse pelätä mitä Iivo sanoo julkisuudessa ja hänen suosituksensa ovat varmasti monelle tärkeitä” sanoo Kuopion Hartikaisen autotalonjohtaja Markku Moilanen.

Iivo itse haluaa luoda syvän suhteen kumppaneiden kanssa ja hänen kumppaninsa ovat usein monivuotisia: ”Minulle on tärkeää kohdella jokaista yksilöllisesti ja tehdä kumppaneiden kanssa asioita, joista molemmat hyötyvät, eikä vaan toteuttaa samaa kaavaa kaikkien kanssa. Sponsoroinnissa molempien osapuolien kuuluu saada hyötyä” Iivo sanoo.

Autotalo Hartikaisen kanssa yhteistyöhön ja sen starttiin Iivo on tyytyväinen: ”Tänne on aina helppo tulla käymään, yhteistyössä on sellainen mukava kainuulais-savolainen lupsakkuus. Minulle yhteisöllisyys ja paikallisuus on myös tärkeää kumppaneiden valinnassa, omien juurien esiin tuominen sitäkin kautta on hienoa”

Iivo jatkaa vielä ”Monet yritykset tukevat joukkueita, yksilöurheilijoilla on Suomessa paljon haastavampaa saada kumppaneita. Yhtälö on hankala, Suomessa olisi varmasti paljon enemmän menestyneitä yksilöurheilijoita, jos lahjakkaat urheilijat saisivat sponsorien kautta paremmat edellytykset täysipainoiselle harjoittelulle” Iivo kannustaa yrityksiä mukaan yksilöurheilun tukemiseen.

Kestävyysurheilu itsessään vie myös aikaa. Treenimäärät ovat kovia ja Iivon oman arvion mukaan kesällä on tullut liikuttua enemmän kilometrejä omilla hevosvoimilla (rullasuksilla, jalkalenkeillä ja pyörällä) kuin autolla, vaikka treenimatkoja onkin Vuokattiin ja muualle Suomeen takana paljon. Peruskestävyyden ja kunnon kasvattaminen vaatii tunteja ja taas tunteja urheilemassa, väliajat olisi hyvä saada vain syödä ja levätä, ilman että tarvitsee mennä vaikkapa töihin.

Toki ajan hengen mukaan sosiaalinen media kuuluu Iivon työhön treenin ohella. Sielläkin hän haluaa huomioida isot ja pitkäaikaiset kumppaninsa, eikä tehdä kaikkien kanssa kaikkea. Mutta mitä Iivo ajattelee sosiaalisesta mediasta: ”Sen pitää olla itselle luontevaa ja muutenkin luonnollista. Vähän siinä maailmassa ärsyttää, että kaikki on muka aina hyvin. Toki kanava on kaikesta huolimatta hyvä siihen, että voi itse vaikuttaa mielikuvaan itsestään kansalaisten ja sponsorien keskuudessa ja siihen mitä mediassa julkaisee. Se on osa urheilijan ammattia nykyään”

Iivolla on kaikki asiat hyvin hallussa niin treeneissä kuin palautumisen seurannassa, kuin myös kumppaneiden ja sosiaalisen median kanssa toimiessa, että ei ihme kun menestystä on tullut. Toivottavasti ensi talvena päästään seuraamaan Iivon suorituksia ja mitalijuhlia hiihdon MM-kisoissa Saksassa.

Teksti: Sanna Valkeejärvi