directions_car Autohaku build Varaa huolto

Autotalo Hartikainen osti Delta Auton toiminnot Joensuussa

Uutinen | 05.12.2018

Kia ja Mitsubishi Pamilonkadulle

Autotalo Hartikaisen merkkivalikoima laajentuu tammikuun aikana, kun automerkit Kia ja Mitsubishi siirtyvät yrityksen edustukseen Delta Autolta.

E. Hartikainen Oy osti merkkejä aiemmin edustaneen Delta Auton Joensuun autoliiketoiminnan maanantaina allekirjoitetulla sopimuksella. Sopimus kattaa uusien autojen myynnin, huollot ja varaosat.

Delta Auton työntekijät siirtyvät Autotalo Hartikaisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Toiminnot siirtyvät myös fyysisesti Hartikaisen lipun alle Pamilonkadulle, nykyisten Ford- ja Honda-myymälöiden yhteyteen.

“Täydentää mukavasti”

– Sekä Kia että Mitsubishi ovat merkkeinä meille tärkeitä. Mitsubishilla on pitkät perinteet nykyisin suosittujen katumaastureiden valmistajana, ja Kia on vakiinnuttanut paikkansa myydyimpien merkkien joukossa, toteaa Hartikaisen autokaupan toimialajohtaja Sami Salo.

Autotalo Hartikainen toimii neljällä paikkakunnalla. Joensuun lisäksi Hartikaisen lipun alla autoja myydään Kuopiossa, Kajaanissa ja Iisalmessa.

– Tämä täydentää ja harmonisoi mukavasti tarjontaamme. Merkkivalikoimamme vaihtelee hieman paikkakunnittain, ja tähän saakka Mercedes-Benz on ollut ainoa merkki, jota edustamme kaikilla neljällä toimipaikallamme. Nyt kaikilta toimipaikoilta myydään Mercedeksen lisäksi myös Mitsubishia, ja Kiakin on jatkossa kolmessa talossa neljästä, Salo jatkaa.

Hartikaisella on ollut Kian edustus Kajaanissa ja Iisalmessa vuoden 2018 alusta saakka. Kia tavoittelee ensi vuonna noin 6–7 %:n markkinaosuutta.

 

Yrityksestä:

  • Autotalo Hartikainen on osa E. Hartikainen Oy:tä, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli noin 200 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin 700.
  • Noin puolet liikevaihdosta tulee autokaupasta, toinen puoli yhtiön maarakennusliiketoiminnasta.
  • Autoliiketoiminta työllistää neljässä toimipisteessä yhteensä noin 240 henkeä. Liikevaihto on reilut 100 miljoonaa euroa.
  • Joensuussa Autotalo Hartikainen työllistää noin 80 henkilöä. Delta Autolta siirtyy Joensuun Hartikaisen palvelukseen 10 työntekijää.

Kia tunnetaan palkitusta muotoilusta ja ainutlaatuisesta 7 vuoden takuustaan. Kialla on laaja mallisto ja se on yksi johtavimmista sähkö- ja hybridiautojen valmistajista. Kialla on ollut useana vuonna Suomessa merkkiuskollisimmat asiakkaat.

Mitsubishi on tunnettu nelivetoteknologiasta ja japanilaisesta laadustaan. Merkki panostaa voimakkaasti uusiin SUV-malleihin tulevina vuosina. Mitsubishin lippulaivamalli Outlander PHEV on maailman myydyin ladattava hybridikatumaasturi.

Kian ja Mitsubishin maahantuoja Suomessa on Berge Auto Nordics Oy.