directions_car Autohaku build Varaa huolto

Arvostellaan päästöjä, ei teknologioita

Blogi | 03.04.2019

"Uskallan ennustaa, etteivät polttomoottorit tule katoamaan yhdessä yössä tai edes yksissä eduskuntavaaleissa."

Varsinkin näin vaalien alla saamme me autokauppiaat hieman luimistella korviamme. Monet ehdolle pyrkijöistä käyttävät varsin kovia sanoja ruotiessaan muun muassa yksityisautoilua ja siihen olennaisesti tänä päivänä liittyvää autoilun hiilijalanjälkeä.

Mutta ehdokaspuheissa asiat tuppaavat vähän kärjistymään. Välillä ällistyttää, miten heikkoon taustatietoon jopa näkyvillä paikoilla vaikuttavien poliitikkojen ulostulot perustuvat.

Näissä puheissa diesel on tuomionpäivän mehua, eikä bensiininkään nimeen parane mennä julkisilla paikoilla vannomaan.

On totta, että öljyvarat vähenevät. Ja totta on sekin, että meidän on tehtävä ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi – vieläpä ripeästi. Tästä olemme kaikki varmasti täysin yhtä mieltä. Hybridi- ja sähköautot ovatkin jo osa jokapäiväistä leipää, myös meillä Autotalo Hartikaisen neljällä toimipisteellä.

 

Minulle karttuneen kokemuksen perusteella uskaltaisin kuitenkin ennustaa, etteivät polttomoottoritkaan tule katoamaan yhdessä yössä tai edes yksissä eduskuntavaaleissa. Ei varsinkaan näillä maamme itäisillä ja pohjoisilla selkosilla.

Autoja tarvitaan vielä kauan, ja vaikka uudet teknologiat kehittyvät ja yleistyvät, kaikille auton tarvitsijoille niistä ei ole avuksi vielä kotvaseen.

Julkisesta liikenteestä lienee turha sanoa mitään. Hattuvaarasta on pitkä matka sekä keinovalon että lähimmän bussipysäkin kohdalle – puhumattakaan siitä, sattuuko bussi kulkemaan juuri sinä kyseisenä päivänä, kun kyytiä tarvittaisiin.

 

Myös polttomoottorit kehittyvät jatkuvasti, ovat mainettaan parempia ja pitävät pintansa vielä vuosia, uusien teknologioiden rinnalla.

Esimerkiksi paljon parjattu diesel on monta kertaa todistettu luultua ympäristöystävällisemmiksi. Muun muassa marraskuussa MTV uutisoi modernien dieselmoottoreiden tuottamien typenoksidipäästöjen jäävän jo nyt vuonna 2020 käyttöön otettavien päästörajojen alapuolelle. 

Tutkimuksen teki eurooppalaisten autonvalmistajien yhdistys (ACEA), ja havainnot perustuvat 270 uudelle autolle tehtyihin mittauksiin.

MTV:n artikkelissa ACEA:n pääsihteeri Erik Jonnaert muistuttaa, että on tärkeää tehdä ero vanhojen dieselautojen ja uusimpien ajoneuvojen välille.

Autoalan Tiedotuskeskuksen tiedotteessa (12.3.) asia ilmaistaan seuraavasti: polttomoottoritekniikkakin kehittyy, ja muun muassa jäteperäiset biopolttoaineet alentavat polttomoottoriautojen elinkaaren aikaisia päästöjä jopa 95 prosentilla.

 

Samoilla linjoilla on Veho OY AB:n lehdistöpäällikkö Pekka Koski hiljattain julkaistussa Vieraskynä-kolumnissaan Tuulilasi-lehdessä (3/2019). Myös hän kritisoi vellonutta keskustelua faktan ja mittakaavojen sekoittamisesta.

Koski todistaa muun muassa päästörajojen tiukentuneen varsin rivakkaan tahtiin: vuosituhannen alusta typen oksidit ovat pudonneet 84 prosenttia nykyiseen EURO 6 -vaatimustasoon, ja myös pienhiukkasten määrä on vain kymmenesosan 2000-luvun alun lukemista.

Koski toteaa myös ajatuksen 670 000 sähköauton autokannasta vuoteen 2030 mennessä olevan täysin epärealistinen. Hän intoutuu revittelemään seuraavasti:

"Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että näiden lukujen takana olevat tahot ovat lukeneet liikaa Muumilaakson tarinoita. Niissähän Hattivatit latautuvat salamaniskusta. Autojen kyseessä ollen se ei ole silti ainakaan vielä mahdollista – tuskin edes kymmenen vuoden kuluttua."

Kirjavasta kielikuvastostaan huolimatta hän kuitenkin myös muistuttaa, ettei ole suinkaan sähköautovastainen, vaan odottaa innolla sähköautokannan kasvamista.

 

Kirkkain timantti Kosken tekstissä onkin juuri tämä: ei pidä rakentaa vastakkainasettelua eri teknologioiden välille, sillä se ei tue kestävää kehitystä. Kestävämpää on suhtautua positiivisesti kaikkeen päästöjä vähentävään teknologiaan. Eli myös polttomoottoreihin.

Olen täysin samaa mieltä, sekä yksityisihmisenä että "autokauppiaana". Hengitän tulevaisuudessa ilman muuta mieluummin puhtaampaa ilmaa ja (samaan hengen vetoon) totean, ettei minulla ole ongelmaa tarjota asiakkaillemme jatkossa yhä enemmän sähköllä tai muilla vaihtoehtoisilla energianlähteillä kulkevia autoja.

Siihen saakka kuitenkin – tehdään työtä myös ympäristön hyväksi määrätietoisesti, hötkyilemättä ja faktoihin perustuen. Hetkessä asioita ei muuteta, vaan siihen tarvitaan sinnikästä kehitystyötä jokaisella sektorilla. Ja jokaisessa teknologiassa.

Sami Salo
Autokaupan toimialajohtaja
Autotalo Hartikainen

 

Linkit viitattuihin artikkeleihin: